top of page
Фото автораУВ

Лівінстон — український бароко-поп

Оновлено: 30 трав.

Лівінстон, гурт меланхолійний за своїм настроєм, як з точки зору музики так і з точки зору текстів. Він приємно огортає трохи бентежними та сумними звуками. Гітара та віолончель прекрасне поєднання для створення похмурої, злегка готичної атмосфери.  Але з точки зору жанру, це бароко-поп. Напрямок виник ще у 1960 році і являє собою поєднання класики з поп або рок музикою.


Джонатан Лівінстон


Jonathan Livingston — таку назву гурт мав першочергово, змінив її  не так давно. Дебютна пісня «Колискова» була випущена у 2017 році. А у 2018 записали перший міні-альбом «Під Зеленими Осокорами». Дует заснували в Києві. Вокаліст Андрій Пантюх почав займатися музикою у період навчання в економічному університеті, з каверів перейшов на власні пісні. Спробував себе на шоу «Голос Країни» і обрав остаточно музичну кар’єру. Там він познайомився з віолончелістом Глібом Івановим. Гліб грав не тільки в групах, але й в ансамблях та оркестрах. Закінчив Київський інститут музики Глієра.

Лівінстон
Зліва: Гліб Іванов, Андрій Пантюх

У 2019 році разом з випуском другого альбому «Хто я?» стався перший сольний виступ. За словами Андрія Пантюха, ця робота — роздуми на тему людських слабкостей, питань моралі. Вона дає привід задуматися над природою наших спокус і їх сприйняттям. Ранні альбоми записували на лейблі Івана Дорна «Masterskaya».

Кліп на пісню «Подаруй мені ріку» відібрали до Стокгольмського кінофестивалю 2020 року. Естетична робота, його знімали під Одесою біля Куяльницького Лиману. Це те місце, де вода стає рожевою у певний період. Основу фауни лиману становлять зяброногі рачки і коли в них стається шлюбний сезон, їх стає більше і через це вода червоніє. Вони товстим шаром вкривають солоні озера. І вода виглядає, як криваве озеро.


У 2021 році після випуску синглу «Зима» гурт тимчасово припинив діяльність. З початком повномасштабного вторгнення виступали на благодійних концертах і остаточно поновили діяльність. Але Гліб Іванов покинув гурт. Тепер Андрій Пантюх продовжує виступати зі струнним квартетом Infinito String Music та збирати гроші на потреби ЗСУ.


Пропоную послухати мій ТОП пісень гурту Лівінстон:

176 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page